Sendvič paneli
Limovi
Geotekstil

Sendvič paneli
Savremena izgradnja montažnih objekata je nezamisliva bez upotrebe sendvič panela. Oblast primjene im je raznovrsna počevši od prostijih objekata kao što su skladišni objekti, pa do ekskluzivnih građevina. Odlikuje ih brza i jednostavna ugradnja, dobre zvučne i termičke izolacione osobine, dug životni vijek i jednostavno održavanje, ali prije svega lijep vizuelni izgled koji zadovoljava i najzahtjevnija arhitektonska rješenja.

U ponudi imamo krovne i fasadne panele. Limovi od kojih se rade paneli su plastificirani bojeni (FeZn) čelični limovi debljine 0,5 i 0,6 mm. Gornji lim krovnog panela je trapezni lim visine 35 mm. Fasadni paneli mogu biti sa ili bez skrivenog spoja, a vanjski lim može da bude mikroliniran čime se dodatno popravljaju mehaničke karakteristike panela. Jezgra panela može da bude kamena vuna, polistiren ili poliuretan. Debljina jezgre panela može biti 60, 80, 100, 120, 150 i 200 mm. Dužina panela je određena željama kupaca. Boja panela je iz RAL asortimana proizvođača M-PROFIL.

Paneli su proizvedeni po EN 10147 i EN 143 normama. Panel sa jezgrom od kamene vune zadovoljava protivpožarne norme što je čest zahtjev investitora.

Zidni paneli

Zidni paneli se spajaju koristeći skriveni ili vidljivi spoj te se postiže maksimalna atraktivnost fasade ili pregradnog zida.

Izolacijske karakteristike
Zidni panel - Polistiren
Zidni panel - Kamena vuna

Krovni paneli

Krovni paneli se spajaju koristeći skriveni ili vidljivi spoj te se postiže maksimalna atraktivnost krova.

Izolacijske karakteristike
Krovni panel - Polistiren
Krovni panel - Kamena vuna